Mad & Drikke

Kroens daglige restaurant er at finde i vor pejse- og havestue, hvor vor venlige betjening gerne råder og vejleder omkring menuer og vine. Spisekortet er bredt favnende og indeholder skiftende retter, herunder naturligvis også frisk fisk. Ud over det "daglige" kort har vi som regel et par gode tilbud f.eks. friskfangede rødspætter fra Nordsøen. Se venligst vores tavle eller spørg betjeningen...... Når den store dag skal holdes i perfekte rammer har vi som regel mellem 2.000 - 3.000 flasker god vin i "vinkælderen". Her har vi ofte gode tilbud, der passer til de enkelte retter/menuer !​ Vi har altid et godt tilbud med rester fra vin kælderen til priser der ligner husvinepriser, altså langt under de priser, man normalt ser på restauranter......

Måske vil De nyde en "before-drink" eller kaffe med et pragtfuldt udvalg af avecér foran den knitrende pejs en kold vinterdag. Kroen råder over et moderne fantasifuldt køkken, der modsvarer alt dette. Her finder kun de bedste råvarer vej, ligesom tilberedningen og anretningen er et kapitel for sig.

 

AUSTRALSK WAGYU:
Fra japansk mystik til oksekød i topklasse, Wagyu stammer originalt  fra Japan, da ”Kobekød” er af racen  Wagyu. Man må dog kun bruge navnet, såfremt  kødet kommer fra byen af samme navn.

Begreber som massage, musik og øl har været med til at skabe mystikken om det velsmagende oksekød Wagyu kødet er utroligt mørt ligesom  det har en karakteristisk smag grundet den ekstreme marmorering.

Da John Warmoll og hans kone i 1943 købte en lille gård i New South Wales, drømte de ikke om, at det skulle blive til et af Australiens absolut førende kvalitets landbrug.

Sønnerne  David & Philip har et godt øje for kvæg og de var nogle af de første i Australien, der krydsede  deres Angus-kvæg med japanske  Wagyu køer. De græsser på store vidder det meste af deres liv. I de sidste 400-450 dage inden slagtning, får de en ganske
særlig kornblanding dyrket på egne marker for præcis at  Opbygge Wagyu kødets lækre marmorering og mørhed.   

Tilberedningen foregår ganske langsomt ved ikke for hård varme for at bevare marmoreringen.

BEMÆRK:
Alle vore steaks er skåret af noget af det bedste slagtekvæg fra området Monaghan i det nordlige Irland og er af racen Angus & Hereford. Specielt udvalgt fra gårde tæt på det lokale slagteri, så lang transport uden stress undgås. Kødet er fra Drumlin Hill´s, derfor er det   klassificeret som Drumlin Gold !

STARTERS – SNACKS

TOMAT SALAT
(Tomatosalad / Tomatsalat)
Frisk mozzarella og rødløg
Dkr 65,- (€ 7,-)

HOT  WINGS
( Hot Wings / Hot Wings )
Blue cheese, selleri m.m.
Dkr 55,- (€ 8,-)

CARPACCIO AF KALV
Frisk parmesan, rucola
(Carpazzio)
Dkr  68,- (€ 8,-)

HVIDLØGS BRØD
(Garlic bread /Knoblauchbrot)
Bagt med persille
Dkr 39,- (€6,-)

FORRETTER

LUN VARMRØGET LAKS
Urtecreme, skaldyr, salat
(Salmon / Lachs)
Dkr 89,- ( € 12,- )

NØRBYS TOAST
(Mushrooms / Pilze)
Gratinerede svampe, hvidløg
Dkr 65,- ( € 9,-)

SKALDYRSSUPPE
Rejer, krebs og flødelegeret cognac
(Shellfishsoup / Krustentiersuppe)
Dkr 79,- ( € 11,- )

REJECOCKTAIL
(Scrimpcocktail / Krabbensalat)
Den traditionelle, tomatdressing
Dkr 79,- (€ 11,-)

STEGERETTER

DAGENS FISK
Frisk fra havnen / Se venligst tavlen
(todays fish / Fisch von Heute)
Dkr. 195.- (€  27.-)

DE LUX BURGER
(Chopped beef /gehachtes Rindfleisch)
Hakket skært oksekød, ca 300 gr Bacon, cheddar,
salatbord, bagt kartoffel
Dkr 158,- ( € 20,-)

KALVEKOTELET
(Filet of veal / Kalbsfilet)
300 gr dansk kalv, estragon, rosmarin
Dkr 228,- ( € 31,-)

BOEUF  BEARNAISE
( Beef Fillet / Rinderfilet )
250 GR, irsk Angus, bagt kartoffel
Dkr 258,- (€ 36,-)

KROEN´s PEBERBOEUF
(Peppersteak / Pfeffersteak)
Madagaskar peber, cognacflamberet Angus, Gourmetkartofler
Dkr 268,- ( € 37,-)

FANØ GRYDE
( Fanoe pot / Fanoe Topf )
Mørbradmedalloner, svampe, løg,cocktailpølser, paprika, løse ris
Dkr 148,- ( € 20,- ) MÍN. 2 COUV.

600 GRAM´s T – BONE STEAK
Skåret af  irsk Angus, Drumlin Gold.
Filet & mørbrad når det er bedst.
(T - Bone Steak / T Knocken Steak )
Dkr 345,- ( € 45,- )

BAR-B-CUE SPARERIBS
Full rack, ca  500 gr., coleslaw, grillet, bagt kartoffel m.m.
( Spareribs / spare Ribs )
Dkr 148,- ( € 20,- )

TOMAHAWK STEAK
1000 gr. irsk Drumlin Gold.
Stegt på benet og skåret,råstegte hvidløgskartofler
sælges kun 2 & 2 ( FORUDBEST.)
Dkr 245,- ( € 34,- )

TIL BØRNENE:
Burger, ca 150 gr. hakket okse eller Kyllingebryst
uden ben ca 150 gr
(Beef/chicken / /  Rind / Hänschen)
Dkr 75,- ( € 10,-)


BOEUF  AF  WAGYU AUSTRALIENS SVAR PÅ KOBE KØD !
Skal tilberedes meget nænsomt;  derfor lidt ventetid
Serveres med kantareller, oksefond samt råstegte kartofler
(ON PRE ORDER WAGUY STEAK (CLOSE TO KOBE) 
(AN RESERVIERUNGEN WAGUY (GANZ VIE KOBE)
Ca 225 gram Dkr 548,- ( €76,- )


BEMÆRK VENLIGST: Til alle STEGERETTER er vor salatbar includeret  !     
(ellers Dkr 85,- (€ 12,-)  

Dagens Fisk

SENNEPSGLACERET LAKS
(Salmon, creamed pasta)
(Lachs, Sahne Pasta)
Norsk filet af laks, bagt i ovnen og anrettet på flødepasta,
capers og skaldyr.
Dkr 195,- (€ 27,-)

ØNSKES VORT SALATBORD
(Saladbar with entrees etc.)
(Salatbar mit Vorgerichte usw.)
indtaget alene eller sammen med forretter m.m. er prisen:
Dkr 85,- (€ 12,-)

PRIME RIB:
Ryggen af dansk landkalv
(Filet of Veal / Kalbsfilet)
Stegt med en lille fedtkant for at bevare den gode smag.
Skåret med rund hånd. Hertil dagens kartoffel, sauce
samt vort lækre salatbord incl.
Dkr 178, (€ 24,-)

TIL SIDST, MEN IKKE MINDST:

BRAISERET ANANAS
FANØ ROM, is, rosmarin
(Pineapple/ Ananas)       
Dkr  85,- (€ 12,-)

CHEESECAKE Med bær alliance
(Cheesecake/Käsekuchen)
Dkr 76,- (€ 10,-)

ROCKY MOUNTAIN APPLEPIE Æble, vanilla, crème fraiche
(Apple pie/Apfel Torte)
Dkr  69,- (€ 9,-)

4 LÆKRE OSTE Specielt udvalgte
(3 diff. Cheese/Drei Kâse)
Dkr  90,- (€ 12,-)

IRSK KAFFE SPECIALE Økologisk kaffe, Tullamore, kandis, letpisket fløde
(Irish Coffee/Irländisches Kaffee)
Dkr 88,- (€ 12,-)

STEMPEL KAFFE Med belgisk chokolade
(Coffee-sweet/Kaffee-süsses)
Dkr  49,- (€ 7,-)

SKAL AFTENEN VÆRE LIDT SPECIEL ?

Kan vi f.eks. tilbyde denne menu (Kan variere efter årstiden
og kun mod forudbestilling !)

GRATINEREDE JOMFRUHUMMER
På let hummerbisque, persille (sæson)

RØRT FOIE GRAS
Serveret på portvinssky

KALVEMØRBRAD FRA DYREBORG
På pinjekerner, kikærter, sønderjysk kålpølse, trøffelsauce med tomat og persille.

BAGT BRIE
Med urter & mozzarella

ORANGE SURPRICE
Med appelsin is og italiensk marengs
kr 575,00

MED LEDSAGENDE VINE:
Velkomstdrink, et godt glas vin til hver ret samt friskbrygget kaffe og
hjemmelavet chokolade
kr 995,00

HAR DE ANDRE ØNSKER:
Lad os det vide i rimelig tid, så klarer vi simpelthen alt, der teknisk muligt
kan lade sig gøre..

SKAL DER VÆRE FEST ?

Kroen har de perfekte rammer for Deres næste arrangement op til  70 couverter. 
Vore smukke lokaler har de rette dimensioner til såvel velkomst, festmiddag
samt kaffe med avec m.m.

- ét forslag kunne være:

KROENS LUNE VARMRØGEDE LAKS
Serveret lige fra røgeovnen med purløgscreme, asparges, skaldyr, salat,
friskbagt brød og smør.

FILET AF DANSK LANDKALV
eller
FILET AF IRSK ANGUS
Dertil tilbehør efter ønske

DESSERT-TALLERKEN
Hjemmelavet is, fransk chokoladekage, frisk frugt m.m.

pakken inkluderer endvidere:

VELKOMSTDRINK
efter aftale

KROENS GODE VINE
serveret ad libitum til forret og steg

TIL DESSERTEN
1 godt glas dessertvin

FRISKBRYGGET KAFFE
Med hjemmelavet chokolade Hertil en valgfri cognac eller likør

NATMAD  EFTER ØNSKE:
Diverse supper, buffet med saltpålæg/oste - eller måske noget helt andet ?

EFTER MIDDAGEN:
Hele aftenen buffet med vine, pilsnere, mineralvand    
FRA kr  795,00

Selfølgelig includerer prisen moms, betjening, blomster, couvert-menukort, masser af levende lys m.m.
Prisen er for 7 timers arrangement indtil kl. 01.00
Herefter afregnes separat !

HAR DE ANDRE ØNSKER, OPFYLDES DE MEGET GERNE !
Mod behørig forudbestilling og såfremt, det teknisk er muligt !

Alle priser includerer 25% moms samt betjening ! Der tages forbehold for trykfejl og udgåede varer

BESTIL BORD PÅ

+45 75163589